Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Про основи теплозбереження розкажуть у львівських школах

Ще три навчальні заклади Львова - школа-ліцей «Оріяна», школи №3 та №30 долучилися до школи «Надія» та стали учасниками II етапу проекту «Енергоефкективні школи». Про це повідомила прес-служба ЛМР.

У Львові проект стартує з 16 листопада. Окрім львівських шкіл, основи тепло збереження викладатимуть у навчальних закладах Полтави, Хмельницька та Курахове (Донецька область). Таким чином, в рамках і за підтримки проекту «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» у навчальному 2010-2011 роках. Програма «Енергоефективні школи» впроваджуватиметься у 24 школах 8 міст України.

Нова дисципліна - основи теплозбереження - покликана виховати в учнів, перш за все, відповідальність і розуміння раціонально використовувати теплову енергію та вчасно сплачувати за отримані послуги.

Учні і вчителі забезпечені спеціальними підручниками та посібниками з теплозбереження. Програму факультативного курсу, посібник для учнів 6-8 класів і посібник для вчителя було схвалено у червні 2010 року комісією Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти та науки України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах України.

Нагадаємо, вчителів теж готують до викладання цього уроку - напередодні директори шкіл та вчителі взяли участь у тематичному семінарі у Києві.

На завершальному етапі занять учні повинні самостійно розробити та виконати план дій, спрямованих на вирішення виявлених проблем теплопостачання свого будинку, класу та школи. До викладання будуть залучені і фахівці теплопостачальних підприємств міста. Крім того, для учнів будуть організовані екскурсії на міські об'єкти теплопостачання.

Слід зазначити, що переможцем пілотної програми «Енергоефективні школи» стала львівська школа «Надія» У пілотному проекті брало участь 12 шкіл зі Львова, Євпаторії, Луцька, Вінниці та Краматорська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ