Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проблем зі призовом на Львівщині немає, - воєнком

Станом на початок листопада Львівська область виконала план призову до лав ЗСУ на 60%. Про це сьогодні, 6 листопада, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко, інформує кореспондентка Гал-інфо.
Фото: Гал-інфо

За його словами, такі дані дозволяють стверджувати про те, що план осіннього призову 2017 року буде виконаний на 100% і всі 700 майбутніх солдатів вже незабаром розпочнуть свою військову службу.

«Проблем із призовом у Львівській області немає. Він буде виконаний. Потенціал для цього є. Є люди, які добровільно приходять до військкоматів. Більшість районів Львівщини, а саме Дрогобицько-Бориславський, Буський, Бродівський, Миколаївський, Радехівський, вже виконали своє планове завдання. З кожного з цих районів до війська відправлено від 20 до 50 осіб», - наголосив Тіщенко.

Він також додав, що держава створила всі належні умови, аби призовники могли виконати свій громадянський обов’язок і повернутись додому.

«За тими призовниками, які працюють, зберігається їхнє місце праці. Окрім того, якщо громадянин йде служити в армію, йому виплачують одноразову допомогу на суму 3200 гривень», - пояснив комісар і додав, що 700 попередніх призовників, відслуживши 1,5 року, вже звільнились із лав Збройних сил України і повернулись за місцем проживання.

«Строковики задоволені службою – ніяких проблем з армією в них не виникає. Повернувшись додому, вони будуть розповідати про те, що служба в армії не така страшна, як розказують та пишуть в коментарях на Фейсбуці», - наголосив Олександр Тіщенко.

Крім цього, службовець заявив, що персональну відповідальність за призов громадян на строкову військову службу спільно з військовими комісаріатами несуть і органи державної влади:

«Відповідно до пункту 3 Ст. 38 Закону про військовий обов’язок і військову службу, за розшук і доставку призовників відповідає Національна поліція. Це закон України, який повинен виконуватись».

Прийти під час призову до військкомату – обов’язок кожного громадянина у віці від 18 до 27 років, наголосив Львівський обласний військовий комісар. За його словами, якщо громадянин цього не зробив, він вже вчинив адміністративне правопорушення і, відповідно, потрапив до бази військкомату.

«Списки з іменами тих, хто ухиляється від служби в армії, ми надаємо Нацполіції, аби у разі перевірки документів громадян і виявлення ухильника, представники комісаріату могли прибути на місце і вручити такій особі повістку», - підсумував Олександр Тіщенко.

Нагадаємо, осінній призов до лав армії закінчиться 28 листопада. Згідно з планом, військкомат Львівщини повинен набрати 700 строковиків. За даними Олександра Тіщенка, близько 15 тисяч мешканців Львівської області ухиляються від призову.  

Події на Кривій Липі – не облава, а просте вручення повісток, – Тіщенко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ