Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Проект «163», присвячений Голодоморувідкрився у Тернополі

З 17 березня по 7 квітня 2017 р. у Картинній галереї Тернопільської обласної організації національної спілки художників України відбуватиметься особлива виставка в рамках мистецького проекту «163»

«Голодомор забрав мільйони людських життів. Кожному з нас складно осягнути масштаби цих втрат, мистецький проект «163» надає змогу наочно побачити це, – розповідають організатори. – Мистецький проект «163» – це мільйони зерен, де кожна зернина символізує життя».

Автор ідеї, архітектор, митець Ростислав Бортник за допомогою зерна (найбільшого багатства України) та творчих методів (сучасного мистецтва) матеріалізує цифри, які ми постійно чуємо, коли говоримо про Голодомор: скільки українців депортували під час колективізації і Голодомору, скільки українців проживало в Радянській Україні до геноциду і скільки після, про яку кількість жертв штучно створеного голоду писали у звітах італійські та німецькі консули, яке число невинно вбитих називали сучасники тих подій, скільки українців було вбито голодом в 1932-1933 рр.

ternopil.te.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ