Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проект Держбюджету-2017 побудований з розрахунком на диво?

Проект Державного бюджету на 2017 рік побудований на завищених доходах. І йдеться навіть не про те, що в ньому враховані кошти, які мають надійти від ще не прийнятих податкових та інших змін і сума яких перевищує 25 млрд. грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від "УДАРу" Віктор Пинзеник. Про це повідомила прес-служба партії.

Він нагадав, що надходження до загального фонду державного бюджету очікуються в розмірі 654 млрд. грн. "З урахуванням поточної динаміки недобору коштів у казну це перевищує показник 2016 року на 17%. У той же час зміна цін як споживчих, так і цін у промисловості передбачена в розмірі трохи більше  8%, а зростання економіки прогнозується 3%", - зауважив народний депутат.

За його словами,  складно збагнути, що має забезпечити понадплановане зростання доходів, якщо ще додати втрату 10 млрд. грн. доходів від сплати рентної плати за видобутий газ та газовий конденсат. "Сподівання на диво економічного зростання чи на інфляцію?"- зауважив Віктор Пинзеник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ