Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проект стадіону у Львові коштує 400-500 тисяч євро, а не 4 мільйони – депутати міськради

Проект стадіону до Євро-2012, який тепер є власністю Львівської міської ради, коштує 400-500 тисяч євро, а не 4 мільйони євро. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові заявив голова робочої групи з підготовки Євро-2012 у Львові Богдан Бедрило.

За його словами, саме таку суму згодні розглядати потенційні генпідрядники та інвестори на будівництво стадіону. Однією з причин такої низької ціни є те, що проект застарів, а через 4 роки УЄФА може вимагати його доопрацювання згідно нових норм безпеки. Як приклад Бедрило наводить конструкцію стадіону у Дніпропетровську, який уже мають змінювати згідно нових більш жорстких норм УЄФА, що будуть введені у 2012 році.

Натомість, як повідомив директор департаменту Євро-2012 Олег Засадний, Львівська міська рада відсилала відповідні листи компанії «Альпіна» стосовно покриття її витрат на проектування, однак наразі відповіді не було отримано. Водночас члени робочої групи пропонують залучити дві іноземні компанії, які б і визначили реальну вартість проекту.

Як повідомив Засадний, угода з «Альпіною» передбачає компенсацію фактичних витрат без заробітку фірми.

Водночас, за його словами, причина відмови «Альпіни» була в тому, що розширилася площа, необхідна для будівництва стадіону, а відтак виділена ділянка площею 25 гектарів вже не покривала витрат на будівництво.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ