Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Проект зі скандальними короткометражками «Україно, гудбай» відзняли за 6 млн грн

Проект «Україно, гудбай», що складається з 25 короткометражних фільмів загальною тривалістю 10 год, обійшовся у 6 млн грн. Про це сьогодні, 23 листопада, в Львові в Палаці мистецтв повідомив продюсер проекту «Україно, гудбай», генеральний директор компанії «АРТХАУС ТРАФІК», директор Одеського кінофестивалю Денис Іванов.

За його словами, незважаючи на те, що говорять, що стрічки цього проекту належать до жанру абсурдного мистецтва, Держкіно підтримало цей проект. Відтак, держава профінансувала 16 короткометражок, виділивши на них 4 млн грн.

«В середньому хвилина екранного часу коштує 132 тис. грн. Тому намагались економити на усьому»,– зауважив він.

Як розповів автор, продюсер проекту та режисер короткометражної роботи «Янгол смерті» Володимир Тихий, в короткометражках говориться про те, що мотивує нас до еміграції. «Це кіно про Україну, про те, що нам болить, яким самеречам хочемо сказати гудбай»,– пояснив він. Володимир Тихий також додав, що через півроку усі короткометражки проекту можна буде переглянути в інтернеті.

На питання про те, чому в шести короткометражках, які уже пішли в прокат, так багато негативу, Володимир Тихий відповів: «Хороше, добре, смішне кіно бути повинне. Але ми робили ставку на те, щоби втягнути глядача в історію й схвилювати його».

За словами Дениса Іванова, після перегляду дехто й справді захоплений, але в основному люди реагують так: «фу», «чорнуха», «депресняк».

Нагадаємо, в листопаді шість короткометражок проекту «Україно, гудбай» вийшли в прокат. З 15 по 21 листопада їх показували й у Львові в Планеті кіно (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30). Додамо, що 24-25 листопада стрічки можна буде переглянути в конференц-залі Палацу мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ