Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Професор Людмила Луць звинувачує журналіста Віктора Корнієнка у втраті посади завідувача кафедри

13 квітня в Шевченківському райсуді Львова розпочався розгляд справи (по суті) за позовом бувшого завідувача кафедри теорії та філософії права юридичного факультетй ЛНУ ім. Івана Франка, доктора юридичних наук, професора Луць Людмили Андріївни до журналіста Віктора Корнієнка та Агенції інформації та аналітики «Гал-інфо».

Ідеться про позов щодо захисту честі та гідності, ділової репутації і стягнення моральної шкоди за розповсюдження недостовірної інформації, яку Луць Л.А. визначила щодо журналіста Віктора Корнієнка у розмірі 60 тис. грн, щодо «Гал-інфо» - у розмірі 10 тис. грн.

Позовна заява була подана до суду після опублікування на сайті  ЛОО НСЖУ відкритого листа журналіста до Генпрокурора під назвою «Феміда ля комедія?», який у подальшому під заголовком «Львівському журналісту погрожує університетський професор права?» передрукувало «Гал-інфо».

За словами редактора правозахисного сайту «Правком» Віктора Корнієнка, непомірну суму морального відшкодування професор Людмила Луць, зокрема, обґрунтовує тим, що опублікування зазначеного відритого листа призвело до того, що з нею не було продовжено трудовий договір щодо перебування на посаді завідувача кафедри теорії та філософії права юридичного факультету  ЛНУ ім. Івана Франка.

Водночас сторона захисту (інтереси Людмили Луць представляє одна з найвідоміших львівських юридичних компаній – ПП «Юридична фірма «Аміда», власником (керівником) якої є Потинський А.М) не повідомила суду про виявлення фактів плагіату в докторській дисертації  Луць Л.А. «Європейські міждержавні правові системи: загальнотеоретична характеристика» (йдеться насамперед про запозичення з кандидатської дисертації російської вченої Кухарук Т.В. «Правовая система и систематика законодательства», яка була захищена на сім років раніше ніж дисертація Людмили Луць в Санкт-Петербурзькому державному університеті). Дані факти, за словами Віктора Корнієнка, у ході журналістського розслідування були виявлені в березні 2015 року. Про них були проінформовані ЛНУ ім. Івана франка та Міністерство освіти і науки України.

Наступне судове засідання у Шевченківському райсуді Львова призначено на 17 травня, на 14.00. Запрошуємо журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ