Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Профільний комітет ВР підтримав надання НАБУ права на самостійне прослуховування

Профільний комітет ВР підтримав надання НАБУ права на самостійне прослуховування, - прес-служба НАБУ.

Комітет Верховної Ради України з питань протидії та запобігання корупції одноголосно підтримав проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Цим законопроектом пропонується внести зміни до ст.263 Кримінального процесуального кодексу України («Зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж»), а саме – додати Національне антикорупційне бюро України до органів, що мають повноваження знімати інформацію з каналів зв’язку у рамках проведення негласних слідчих дій.

«На сьогодні право знімати інформацію з каналів зв’язку має Служба безпеки України та Національна поліція. Зараз ми здійснюємо прослуховування засобами, які надає СБУ. Для нас важливо отримати право автономно знімати інформацію з каналів зв’язку, тоді ми зможемо нести всю повноту відповідальності за розслідувані кримінальні провадження, а також ефективно застосовувати цю негласну слідчу дію для викорінення корупції в державних органах, у тому числі в СБУ та Нацполіції», – наголосив директор НАБУ Артем Ситник.

Комітет рекомендуватиме Верховній Раді України ухвалити законопроект в цілому.

Детальніше про проект Закону можна дізнатись з інфографіки. 

Нагадуємо, у травні 2016 року А. Ситник представив перелік необхідних змін для ефективної  роботи НАБУ, серед яких в тому числі і надання Бюро права на автономне прослуховування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ