Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Прогноз для Львівщини щодо захворюваності на грип та ГРВІ на 2016 – 2017 рр.

У Львівському обласному лабораторному центрі зробили прогноз для Львівщини щодо захворюваності на грип та ГРВІ на 2016 – 2017 рр.

Зокрема, фахівці Центру ведуть щотижневий моніторинг захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ)  на всіх адміністративних територіях області.

Минулорічний епідсезон (вересень 2015 – травень 2016) характеризувався широкою активністю і дуже високою інтенсивністю епідемічного процесу: епідемією були уражені усі адмінтериторії області з показниками захворюваності вищими 75% від епідемічних порогів.

На підставі загальних результатів вивчення циркулюючих штамів вірусів грипу ВООЗ визначила, що в епідемічному сезоні 2016-2017 років актуальними будуть вакцини, до складу яких входять  наступні штами вірусів:

– А/Каліфорнія/7/2009(H1N1)pdm09-подібний вірус;

– A/Hong Kong /4801/2014 (H3N2) подібний вірус;

– вірус B/Brisbane/60/2008.

Задля уникнення масового захворювання на грип та ГРВІ, необхідно протягом вересня-листопада 2016 року максимально ( на рівні 75%) забезпечити проведення щеплення населення. В першу чергу – це особи, які підпадають під найбільшу групу ризику: персонал медичних та дитячих дошкільних закладів, навчальних закладів, інтернатів,  будинків дитини, а також робітники державної сфери послуг та транспорту, школярі, студенти, вихованці будинків дитини, шкіл-інтернатів, сиротинців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ