Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проголошення Львівської митрополії це історична подія для УГКЦ – Олег Панькевич

Проголошення Львівської митрополії та ще двох митрополій УГКЦ – це поза сумнівом історична подія, яка свідчить про новий етап розвитку Української Греко-Католицької Церкви. Про це заявив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, коментуючи створення Львівської митрополії Української Греко-Католицької Церкви та інтронізації Митрополита Львівського, повідомила прес-служба Львівської облради.

«Теперішні зміни в структурі найчисельнішої в Україні Церкви зроблять її ще ближчою до мирян, дозволять якісніше відповідати на потреби пастви, - зазначив Олег Панькевич. - Зрештою, Українська Греко-Католицька Церква, її ієрархи завжди самозречено служили Богові й громаді, толерантно, але рішуче, реагували на виклики часу, на суспільно-політичні процеси, не залишалися байдужими до долі держави та народу. Усією своєю героїчною історією, подвижництвом, жертовністю, мучеництвом Українська Греко-Католицька Церква заслужила собі авторитет поміж іншими Церквами, а також право на Патріархат – особливий устрій, до якого прагнули і прагнуть українські греко-католики.

Патріархат був мрією Князів Церкви – Митрополита Шептицького, Патріарха Сліпого, єпископів та священиків, яким випало нести своє служіння в трагічні часи переслідувань. І навіть після виходу УГКЦ з підпілля, коли здавалося, що є свобода і є всі можливості для розвитку, виявилося, що попереду ще багато терня.

Я щиро бажаю, аби новий устрій Церкви вдалося якнайшвидше завершити. Сьогодні зроблено ще один важливий крок на цьому шляху. Я вітаю із цією подією главу Церкви, духовенство та всіх християн. Особливі вітання – Митрополитові Ігорю. Вам довірена велика й відповідальна місія – вести за собою численну паству, усіх вірних, які мешкають на території, охопленій межами митрополії. Це миряни, священики, які потребують Вашої опіки, Вашої підтримки, Вашого архипастирського слова. Я щиро вірю, що ніхто з вірних не залишиться без Вашої уваги. Зичу Вам міцного здоров’я і сили духу, які так необхідні у Вашому служінні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ