Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проголосуй за петицію проти знищення Академії сухопутних військ

На офіційному сайті Президента України зареєстрована петиція «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного у Львові».
Фото: Олена Ляхович

У тексті петиції, ініціатором якої є нардеп Ігор Васюник, зазначається, що Міноборони через постанову Уряду хоче створити на фондах факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Інститут танкових військ із перенесенням туди підготовки курсантів Національної академії сухопутних військ за спеціалізацією «Управління діями підрозділів танкових військ».

Окрім того, Міноборони має намір створити факультет військової підготовки у Кам’янець-Подільському національному університеті ім. І.Огієнка із перенесенням туди підготовки курсантів Національної академії сухопутних військ за спеціалізаціями «Управління діями інженерних підрозділів військ і сил» та «Озброєння і техніка інженерних військ».

Також йде обговорення перенесення з Національної академії сухопутних військ факультету ракетних військ і артилерії до політехнічного інституту в м. Суми.

Натомість Міноборони має намір перетворити Національну академію сухопутних військ, де зараз проводиться комплексне навчання військових за стандартами країн-учасниць НАТО, в інститут морально-психологічного забезпечення.

На думку автора петиції, подібна реорганізація призведе до знищення академії, яка за час проведення АТО підготували 6000 офіцерів, 60 000 солдат та сержантів. Фахівці академії провели індивідуальну підготовку 24-ої, 80-ої, 128-ої, 51-ої, 26-ої бригад та підрозділів (в т.ч. безпосередньо в зоні АТО), а розформована 44-бригада (2000 чоловік) наново сформована фахівцями академії.

«На даний час близько 300 випускників Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного за мужність та героїзм, проявлені у ході Антитерористичної операції, нагороджені високими державними нагородами, 63 випускники академії загинули, захищаючи державу…Восьмеро випускників (троє – посмертно) стали Героями України», – йдеться у петиції.

ПРОГОЛОСУЙ ЗА ПЕТИЦІЮ проти знищення Академії сухопутних військ у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ