Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Програма вшанування пам’яті жертв голодоморів

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич погодив Програму вшанування пам’яті жертв голодоморів, повідомила прес-служба ЛОР.

Програма передбачає проведення 24 листопада у Львові та в області скорботних заходів, зокрема біля пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946-1947 рр.» на Підзамче, біля Пам’ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій, на площі біля пам’ятника Т.Шевченку та концерту-реквієму у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7). Заходи розпочнуться поминальними богослужіннями у всіх храмах Львова та області.

Програма:

15.00 – Покладання квітів до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946–1947 рр.» (залізнична станція Підзамче), запалення лампадок.

15.15 – Покладання квітів та композиції з пшеничних та житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

15.40 – Екуменічна молитва за загиблими під час голодоморів біля пам’ятника Т. Шевченкові.

16.00 – Хвилина мовчання та початок акції «Засвіти свічку».

17.00 – Реквієм пам’яті жертв Голодомору в Україні у Львівській обласній філармонії.

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич закликає жителів Львівщини долучитися до вшанування пам’яті загиблих від голодоморів – засвітити свічки на центральних площах міст і сіл та у вікнах будинків, а також зупинити роботу на підприємствах та рух транспорту під час хвилини мовчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ