Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Програміст, який зупинив вірус WannaCry, може сісти на 40 років

Програмісту з Великобританії Маркусу Хатчинсу, який зупинив поширення вірусу-здирника WannaCry, може загрожувати до 40 років в'язниці, - Дзеркало тижня.

За словами американського адвоката Тора Экеланда, у разі підтвердження звинувачень у поширенні зловмисного програмного забезпечення, Хатчинса можуть відправити за ґрати на термін до 40 років.

Так, програмісту інкримінують участь у створенні та розповсюдженні ПЗ Kronos, яке використовувалося для викрадення інформації про банківські онлайн-операції та даних кредитних карт. За твердженням уряду США, Хатчинс рекламував і продавав зазначену програму з метою особистої вигоди. Kronos вперше виявили в липні 2014 року.

На початку серпня 23-річного Хатчинса агенти ФБР заарештували в штаті Невада, де він брав участь у конференції в області кібербезпеки.

Наголошується, що програміст став відомий світу в травні 2017 року, коли зупинив вірус WannaCry, що атакував 230 тисяч комп'ютерних систем в 150 країнах світу. Тоді Хатчинса нагородили 7 800 фунтами стерлінгів, які він вирішив віддати на благодійність.

Раніше повідомлялося про те, що невідомі зняли всі гроші з біткоін-гаманців вірусу WannaCry. Через три місяці після масової атаки хтось провів сім транзакцій і вивів близько 140 тисяч доларів.

Нагадаємо, комп'ютерний вірус почав проникати в комп'ютерні системи по всьому світу, включаючи Україну, 12 травня. Постраждали, зокрема, комп'ютерні системи німецького залізничного концерну Deutsche Bahn (DB), іспанської телекомунікаційної системи Telefonica, російського "Мегафона", МВС РФ, Слідчого комітету і РЖД. Французький автовиробник Renault був змушений тимчасово припинити виробництво на деяких своїх заводах у Франції та Словенії.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ