Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура готова віддати міліції розслідування зґвалтувань і вбивств, але не досудове слідство щодо високопосадовців

Прокуратура готова віддати міліції розслідування зґвалтувань і вбивств, але не вважає за доцільне, щоб правоохоронці вели досудове слідство щодо високопосадовців, — повідомив „Гал-info” прокурор Львівської області Анатолій Пришко. За його словами, Генеральна прокуратура виступила з ініціативою створення незалежного ані від міліції, ні від прокуратури органу — Національного бюро розслідувань, яке, власне, і мало б займатися веденням досудового слідства щодо високо посадових осіб.

„Генпрокуратура вже внесла на розгляд парламенту законопроект, який передбачає передачу повноважень ведення досудового слідства у справах зґвалтувань та особливо тяжких злочинів від прокуратури правоохоронним органам. На мій погляд, це правильно, адже в міліції є оперативний апарат, який може займатися розслідуванням таких справ, а в нас нема. Що ж до інших злочинів, якими займається прокуратура, то для того, щоб  передати їх правоохоронцям, потрібен час. Я не впевнений, що треба передавати міліції досудове слідство щодо високопосадовців. Такі справи вимагають певного досвіду, кваліфікації. Отож зараз йде мова про те, створити Національне бюро розслідувань, яке, власне, займалося б виключно такими справами”, — наголосив прокурор Львівщини.
Сьогодні, 7 листопада, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на брифінгу заявив, що досудове слідство щодо високопосадовців треба віддати правоохоронним органам.
„Як тільки досудове слідство перейде в повноваження міліції, незалежно від того, ким є підсудний: чи то працівником сільськогосподарського кооперативу, чи губернатором, чи міністром, чи ж робітником заводу — ми гарантуємо професіоналізм в доведенні цих справ до суду”, — заявив міністр.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ