Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура Києва повідомила про підозру колишньому топ-менеджеру АК "Київміськбуд"

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому високопосадовцю Акціонерного товариства холдингової компанії «Київміськбуд» часів керування містом Л. Черновецьким. З вини вказаного посадовця з комунальної власності вибули контрольні пакети акцій 32 акціонерних товариств на користь шести підприємств, зареєстрованих на території Республіки Кіпр. За матеріалами прес-служби прокуратури міста Києва

Встановлено, що чиновник, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб організував розтрату чужого майна, вчиненого в особливо великих розмірах, в результаті дій якого у вересні 2010 року з комунальної власності безоплатно вибули контрольні пакети акцій 32 акціонерних товариств на загальну суму понад 77 млн гривень.

Крім цього зазначеній особі інкримінується, підбурення у службовому підроблені, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 263 КК України.

На даний час до суду спрямовано клопотання про обрання запобіжного заходу.
Одночасно повідомляємо, що за позовами столичної прокуратури незаконно відчужені акції компанії "Київміськбуд" вже повернуто законному власнику. Досудове розслідування здійснюється за оперативного супроводження Управління захисту економіки в місті Києві Департаменту захисту економіки НП України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ