Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Прокуратура Львівщини повертає земельні ділянки

Органами прокуратури Львівської області вживаються заходи до усунення негативних наслідків, спричинених корупційними правопорушеннями, вчиненими посадовими особами органів місцевого самоврядування. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокурори при виявленні під час моніторингу таких рішень, подають позови до суду з метою їх скасування.

Так, упродовж минулого тижня Червоноградською, Золочівською, Городоцькою та Радехівською місцевими прокуратурами подано до судів в порядку адміністративного та цивільного судочинства 14 позовів про скасування рішень та повернення у комунальну власність земельних ділянок, загальною площею 5,9472 га, вартістю майже 795 тис. грн.

Зазначимо, що вказані рішення оскарженні у зв”язку з тим, що депутати місцевих рад в порушення чинного антикорупційного законодавства не повідомили колегіальний орган про наявність у них реального конфлікту інтересів при виконанні повноважень та проголосували під час сесії за рішення про передачу їм у власність земельних ділянок.

З огляду на це, постановами районних судів вони були притягнуті до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ