Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Прокуратура Львова звинуватила міську раду в безгосподарності і збитках на 37 млн грн

Через бездіяльність Львівської міської ради до міського бюджету не надходить понад 37 млн грн. Зокрема, більше 30 млн грн заборгували орендарі комунальних приміщень, однак, посадовці управління комунальної власності ЛМР, усупереч вимогам закону, не звертаються до суду з метою стягнення цих коштів до бюджету та виселення недобросовісних користувачів майна, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Ще 7 млн грн не надійшло до бюджету Львова через те, що чиновники не вживають заходів для стягнення заборгованості за договорами купівлі-продажу комунальних об’єктів, відчужених у 2008-2012 роках.

Крім того, у ряді випадків останні не забезпечили внесення змін до договорів оренди, відтак нарахування плати за використання приміщень здійснюється відповідно до оцінки нерухомого майна, проведеної ще у 1993-1997 роках.

Водночас, повідомили у прокуратурі, виявлено факти безпідставного нарахування міською радою плати за оренду навіть у випадках припинення договірних відносин через банкрутство та смерть орендарів.

Прокуратурою Львова внесено подання на адресу міської ради з вимогою усунути зазначені порушення та притягнути винних посадових осіб до відповідальності. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ