Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура оскаржує у суді рішення про незаконну реєстрацію права власності на автостоянку у Львові

Прокуратура оскаржує у суді рішення про незаконну реєстрацію права власності на автостоянку у Львові, - прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою області до Львівського окружного адміністративного суду пред’явлено позов у інтересах  держави до одного із комунальних підприємств про визнання його дій протиправними та скасування рішення про реєстрацію права власності на автостоянку площею майже 18 кв м по вулиці Харківській, 44 у Львові.

Встановлено, що під час прийняття рішення про цю реєстрацію, допущено порушення вимог ст.3,9,17,24 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень», а також Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно.

Зокрема, державним реєстратором оформлено право власності на об’єкт, який згідно законодавства, не є нерухомим майном , оскільки автостоянка утворюється за рахунок інших речей (огорожі, твердого покриття, освітлення, приміщення для персоналу, які не є об’єктами нерухомого майна у розумінні ст.181 ЦК України).

На даний час судом відкрито провадження у справі та триває її розгляд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ