Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура перевірила дві установи виконання покарань у Львові

Прокуратура перевірила дві установи виконання покарань у Львові, - прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою області проведено перевірки діяльності двох державних установ – «Львівської установи виконання покарань №19» та «Личаківської виправної колонії №30» у сфері застосування заходів адміністративного впливу до осіб, які намагались передати ув’язненим та засудженим заборонені предмети.

Так, з початку року працівниками вказаних установ затримано 16 осіб на спробі передачі мобільних телефонів, алкоголю та інших недозволених предметів.

Стосовно цих осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст.188 КУпАП (незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань).

Проте, працівники прокуратури виявили певні порушення, які передували складенню цих протоколів.

Йдеться про те, що працівники держустанов виконання покарань не зафіксували у формі протоколів факти затримання правопорушників, проведення особистих оглядів та вилучених речей, а також не повідомили про це Центри надання безоплатної вторинної правової допомоги, чим порушили вимоги ст. 261 КУпАП на гарантований законом кожній особі правовий захист.

Також, виявлено факти знищення вилучених предметів до прийняття судом відповідного рішення.

Відтак, з метою усунення вказаних порушень, органами прокуратури внесено документи прокурорського реагування, за результатами розгляду яких трьох службовців притягнуто до встановленої законом відповідальності. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ