Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура повідомила про підозру посадовцю Турківської міськради - тендерні махінації

Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно посадовцяТурківської міської ради, який скористався службовим становищем та здійснив махінації під час закупівлі сміттєзбиральної техніки. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці 2016 року органом місцевого самоврядування здійснено процедуру публічної закупівлі сміттєвоза із заднім завантаженням.  

Тендерним комітетом міськради визначено переможцем фізичну особу підприємця, пропозиція продажу автомобіля-сміттєвоза «MAN»» за ціною майже 1,2 млн грн якого визнана найкращою.

Проте, як з’ясувалось пізніше, вказаного автомобіля у чоловіка в наявності не було, натомість він запропонував посадовцям придбати «КАМАЗ».

У подальшому, на підставі розпорядження керівника органу місцевого самоврядування, створено комісію, яка нібито оглянула два автомобілі та рекомендувала тендерному комітету закупити саме «КАМАЗ» за ціною близько 1,2 млн грн, про що укладено договір та здійснено оплату у повному обсягу.  

Водночас, проведеною у кримінальному провадженні судовою автотоварознавчою експертизою встановлено, що реальна вартість купленого автомобіля-сміттєвоза марки «КАМАЗ»  становить 405 тис грн, а не 1,2 млн грн.

Таким чином, внаслідок таких дій службової особи органом місцевого самоврядування безпідставно виплачено майже 800 тис грн.

Відтак, посадовцю Турківської міської ради 30.08.2017 оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), подано клопотання до суду про відсторонення посадовця від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ