Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура вимагає знести незаконно збудовані «палаци» поблизу озера «Байкал» на Львівщині

Незважаючи на грубі порушення вимог містобудівного, земельного, санітарного законодавства на території озера «Байкал», які призвели до самовільного захоплення та забудови окремими громадянами земель в межах прибережної захисної смуги, спеціально уповноваженими органами контролю не вживалося жодних заходів до їх усунення. Такими є результати перевірки території прокуратурою львівської області, яка була проведена у липні цього року, – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За інформацією прокуратури, перевіркою, проведеною в Інспекції ДАБК у Львівській області встановлено, що дозволи на виконання будівельних робіт з будівництва чи реконструкції об’єктів, які  знаходяться на території озера «Байкал» не видавались. В той же час, незважаючи на відсутність надання таких дозволів та наявність споруд капітального типу в межах прибережної захисної смуги,  перевірки з 2006 року Інспекцією не проводились; заходи до порушників   не вживались; питання про знесення  самовільно збудованих споруд капітального типу в прибережно захисній смузі озера «Байкал» не порушувались.

 

Має місце повна бездіяльність і зі сторони   Державної  екологічної  інспекції у Львівській області.   Про це свідчить той факт, що  державним інспектором з  охорони навколишнього природного  середовища  упродовж 2004-2005 роках  проводились лише вибіркові перевірки (зокрема, одного члена кооперативу), а  починаючи з 2006 року і по даний час перевірки не проводились.

 

Аналогічно, Інспекцією  з контролю за використанням і охороною земель у Львівській області  при проведенні перевірок  додержання вимог  земельного законодавства на території КСТ «Цементник», при виявленні грубих фактів самовільного захоплення громадянами земельних ділянок в межах прибережної захисної смуги, використанні земель не за цільовим призначенням, достатніх заходів до усунення виявлених порушень не вживалося, нарахування шкоди та збитків не здійснювалося,  а обмежувалися лише притягненням громадян до адміністративної відповідальності.

 

За таких обставин, на вимогу прокуратури області,  Миколаївським міжрайонним прокурором  внесено подання голові  Миколаївської районної ради, голові Миколаївської РДА та начальникові Миколаївського РВ ГУМВСУ у Львівській області, заявлено  до Миколаївського районного суду  13 позовів  про звільнення  самовільно зайнятих  земельних ділянок  прибережної захисної смуги озера «Байкал» на території Демнянської сільської ради; про повернення даних земельних ділянок у розпорядження  Миколаївської районної державної адміністрації та про знесення самовільно збудованих будівель в межах прибережної захисної смуги.  

 

Окрім цього, прокуратурою області підготовлені документи прокурорського реагування  в органи контролю області, а також   у Львівську обласну державну адміністрацію.

 

Нагадаємо, що саме на озері Байкал 29 червня цього року стався трагічний випадок: 15-річний хлопець потонув, рятуючи товариша, коли їх обох скинуло з камери хвилею від скутера. Водієм скутера був один з відпочивальників, що гостював  на дачі поблизу озера. Дача, за попередньою інформацією, належить львівському можновладцю.  Розслідування справи тримає на контролі Президент України Віктор Ющенко.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ