Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура залишається інструментом політичного тиску, - Віктор Чумак

Прокуратура сьогодні залишається інструментом політичного тиску і не виконує свої прямі функції, передбачені законом. Це здійснюється виключно за рахунок наявності в прокуратурі механізму досудового слідства і процесуального керівництва. Повідомила прес-служба Віктора Чумака.

Так прокоментував народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак доповідь Генерального прокурора України під час підсумкової колегії.

«Якщо подивитись Закон України «Про прокуратуру», ми побачимо там чотири функції, притаманні Генеральній прокуратурі. Це підтримка державного обвинувачення у суді, представлення інтересів громадян і держави у суді, нагляд за дотриманням законів органами, які проводять досудове дізнання, слідство, розшукову діяльність, та нагляд за дотриманням законів в пенітенціарній системі. Натомість Генеральний прокурор у своїй доповіді розповідає про досудове слідство і розгляд справ, які взагалі знаходяться по за підслідністю Генпрокуратури – починаючи від угону автомобілів і закінчуючи вирубкою лісу та несплатою податків», - зазначив Віктор Чумак.

Народний депутат обурився, що під час свого виступу генеральний прокурор не торкнувся жодної проблеми, які сьогодні дійсно є у прокуратури.

«Я не почув ні про жодну з проблем, які сьогодні є в представленні державного обвинувачення у суді або проблем, які є у прокуратури у питанні нагляду за дотриманням законів оперативно-розшуковими підрозділами і тими, хто проводить досудове слідство. А в цей час в Комітеті Верховної Ради накопичуються стоси паперів, в яких йдеться про порушення прав громадян цими органами. За такої позиції я вважаю, що прокуратура повинна і далі реформуватися», - наголосив Віктор Чумак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ