Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Прокуратура звинуватила мерію Львова в бездіяльності в запобіганні ДТП

Посадові особи Львівської міської ради неналежно виконують надані їм повноваження щодо утримання вуличної мережі міста і запобігання дорожньо-транспортним пригодам. Про це засвідчують результати проведеної прокуратурою Львова перевірки, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Зокрема, ЛМР досі не проведено лінійного аналізу аварійності на дорогах та не запроваджено відповідних інженерних заходів для попередження ДТП.

Так, у місцях концентрації автопригод (зокрема, перехрестя вулиць Наукова – Симоненка, Кульпарківська – Щирецька, Б.Хмельницького – Поліська) не проведено реконструкції світлофорних об`єктів, будівництва заїзних кишень для зупинки громадського транспорту, направляючої пішохідної огорожі.

Відтак на цих ділянках надалі мають місце ДТП, у тому числі із смертельними наслідками.

Загалом, поточного року у місті зареєстровано понад 560 автопригод, в яких загинуло 23 особи та 580 травмувалися.

Крім цього, міською радою порушено законність при організації паркування на території Львова. На даний час ЛМР не вжито заходів до суб’єктів господарювання, які не виконують умови укладених договорів та не сплачують кошти за відведені їм місця для паркування. Як наслідок, через бездіяльність міськради до бюджету Львова цьогоріч не надійшло понад півмільйона гривень.

З огляду на це, прокуратурою Львова внесено подання на усунення усіх вказаних порушень Львівському міському голові з вимогою притягнути до відповідальності винних посадових осіб з числа керівництва ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ