Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокурор Львівщини пояснив, чому Голець на волі і далі працює

Прокурор Львівщини Юрій Квятківський пояснив, чому керівника управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця, якому оголосили підозру у службовій недбалості, що призвела до трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, не посадили під домашній арешт та не відсторонили від роботи. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
 

Сьогодні, 2 листопада, під час брифінгу, відповідаючи на запитання Гал-інфо щодо обрання міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання для Юрія Гольця, прокурор Львівщини заявив, що чиновнику оголошено підозру за ч. 2 ст. 367 ККУ.

Він зазначив, що це злочин середньої тяжкості. Варто додати, що троє керівників ЛКП «Збиранка», яким також оголосили підозру отримали міру запобіжного заходу – домашній арешт.

За словами Юрія Квятківського, після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі 30 травня, внаслідок якої загинуло четверо людей, органи місцевого самоврядування розробили заходи щодо стабілізації тіла полігону.

«Керівник, якому оголосили підозру, був причетний до розроблення цих заходів. Ми розуміємо, що залишити його під домашнім арештом – це зовсім не правильно. Ми розслідуємо провадження. Ми врахували його стан, відношення до роботи, а відтак було ініційовано такий запобіжний захід, і суд це підтримав», – сказав Юрій Квятківський.

На зауваження, що заходи були вжиті вже після трагедії на сміттєзвалищі, він зауважив, що злочин є середньої важкості.

За словами прокурора, Гольцю загрожує від 3 до 5 років ув’язнення.

Наразі триває проведення експертиз і слідство щодо інших посадовців Львівської міської ради очікує їх завершення.

На запитання журналістів стосовно міського голови Львова Андрія Садового прокурор сказав: «Ми допитали усіх керівників».

За його словами, завершився перший етап слідства. Нині це 200 томів кримінального провадження. Паралельно йде слідство щодо встановлення вини органів місцевого самоврядування та керівництва ДСНС щодо дій посадовців під час ліквідації пожежі.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, учора, 1 листопада, суддя Мисько Христина Мирославівна відпустила начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця, підозрюваного у справі трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, під особисті гарантії.

Як стало відомо  Гал-інфо з власних джерел,  суд для обрання міри запобіжного заходу чиновнику затягували через те, що на прокуратуру намагалися чинити тиск і замість домашнього арешту та відсторонення від посади просили, щоб Юрія Гольця було відпущено під особисті зобов’язання.

Додамо, що у прес-службі Львівської міської ради Гал-інфо повідомили, що Юрій Голець ходить на роботу у Львівську міську раду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ