Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокурор сплатить до бюджету майже 140 тис. грн - за спробу підкупу

Шевченківський районний суд м. Львова виніс вирок прокурору Дрогобицької прокуратури, яку у червні затримали на передачі 5 тис. доларів неправомірної вигоди працівникові Управління захисту економіки у Львівській області за виведення її з-під підозри щодо заволодіння майном одного підприємства. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Крім цього, за ці кошти правоохоронець повинен був не виконувати доручення слідчого у кримінальному провадженні та впливати на свідків.

Такими діями прокурор вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Під час судового засідання обвинувачена повністю визнала свою вину у скоєнні вказаного злочину. Призначаючи міру покарання, суд врахував обставини, що вказана особа притягається до кримінальної відповідальності вперше, має двох малолітніх дітей та перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Відтак, суд прийняв рішення конфіскувати 5 тис доларів, а також призначив покарання у вигляді штрафу на суму 12,7 тис грн. Усього у дохід держави буде стягнуто близько 140 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ