Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Загадка для прокурора Львова: де розсипали 8 млн грн

Сьогодні, 14 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати від фракції ВО «Свобода» звернулися до прокурора Львівської області Романа Федика з вимогою провести перевірку використання коштів, які було передбачено з міського бюджету на закупівлю пісково-соляної суміші.

Як йдеться зверненні, незважаючи на достатні запаси піску на складах ЛКП, більшість вулиць та тротуарів у місті не посипають, а містяни щодня звертаються до лікарень по допомогу через численний травматизм.

Депутати звертають увагу на те, що у січні 2016 року у Львові значно зросла кількість випадків травматизму, що їх спричинили погодні умови та ожеледиця. Через ожеледицю на дорогах суттєво збільшилася кількість ДТП, а транспорт Львова працює, часто не дотримуючись графіка руху.

Почастішали звернення  мешканців міста до депутатів зі скаргами, що на більшості вулицях Львова під час ожеледиці дороги взагалі не оброблено піскосумішшю. При цьому на складах комунальних підприємств декларують наявність великої кількості запасів піскосуміші з минулих років, ба більше, цьогоріч з міського бюджету виділено 8 мільйонів 759 тисяч гривень на закупівлю нових запасів.

Попри це, комунальні підприємства та уповноважені виконавчі органи міської ради явно не змогли забезпечити належну підготовку вулиць до зимового періоду. На думку свободівців, зазначене має всі ознаки розтрати бюджетних коштів, виділених на закупівлю піскосуміші для комунальних підприємств міста, та злочинної недбалості, яка спричинила шкоду здоров’ю львів’ян.

«Ми просимо внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань ці відомості, що містять ознаки злочинів, передбачених ст. ст. 191, 210 та 367 Кримінального кодексу України, та розпочати досудове розслідуванння щодо зазначених фактів. Вимагаємо притягнути до відповідальності посадовців, через бездіяльність яких місто виявилося не готове до зимового періоду, а здоров’ю мешканців загрожує небезпека» – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ