Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Проміжні вибори до Львівської обласної ради обійдуться у 7 млн грн – грошей поки що нема

У понеділок, 3 грудня, відбудеться засідання Львівської обласної ТВК. Як повідомив сьогодні, 30 листопада, у коментарі Гал-інфо голова ТВК Микола Щур, гпоки грошей на проведення проміжних виборів до Львівської обласної ради нема.

«Фінансування проміжних виборів мають здійснювати органи місцевого самоврядування, тобто Львівська обласна рада. Ми все будемо робити згідно з нормами чинного законодавства. На засіданні ТВК оголосимо про початок виборчого процесу, тоді складемо кошторис видатків», - повідомив Микола Щур.

На запитання Гал-інфо, про яку суму йде мова?, голова ТВК зазначив, що на проведення проміжних виборів потрібно близько 7 млн грн.

«Зі свого боку, ми звертатимемося до Львівської обласної ради з цього приводу», - зазначив Микола Щур.

Чит. також: «3 грудня засідання Львівської обласної ТВК: очікується призначення дати проміжних виборів до обласної ради»

Микола Щур також повідомив, що згідно з чинним законодавством засідання буде відкритим і на ньому можуть бути присутні представники політичних партій, довірені особи кандидатів, журналісти тощо.

Нагадаємо, що в результаті парламентських виборів, за підрахунками Гал-інфо, Львівська обласна рада оновиться на 9,5%, (Всього в депутатському корпусі облради 116 депутатів). Отож, внаслідок виборів до українського парламенту відбудеться значне оновлення. Так, за результатами парламентських виборів Львівська обласна рада втратить 8 свободівців: Олега Тягнибока, Ірину Фаріон, Олега Панькевич (голова Львівської обласної ради), Ірину Сех (голова депутатської фракції ВО «Свобода»), Ігора Кривецького, Михайла Блавацького, Леонтія Мартинюка, Андрій Тягнибок.  Без керівника фракції Степана Кубіва залишиться і «Фронту змін». Також до парламенту потраплять мажоритарники 2010 року Василь Пазиняк та Ярослав Дубневич.

Відповідно, звільняється сім округів у Львівській області.

Округ № 2 у Львові, по якому пройшла Ірина Фаріон.

Округ № 19 (Бродівський р-н), де перемогла Ірина Сех.

Округ № 20 (Бродівський р-н), на якому переміг Олег Панькевич.

Округ № 24 (Городоцький р-н), де переміг Ярослав Дубневич.

Округ № 34 (Кам'янка-Бузький р-н), де переміг Михайло Блавацький

Округ №  47 (Сколівський р-н), де переміг Андрій Тягнибок

Округ № 58, (Яворівський р-н, найбільш чисельний сільський округ у Львівській області), де переміг  Василь Пазиняк.

Фото: 4vlada.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ