Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Протести на кордоні не вплинуть на безвізовий режим для України, - Ян Томбінський

Протести українців на кордоні з Польщею через призупинення малого прикордонного руху не вплинуть на безвізовий режим для України. Про це сьогодні, 8 липня, під час прес-конференції у Львові повідомив голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, відповідаючи на запитання Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

За його словами, малий прикордонний рух призупинили тимчасово, і по завершенню запланованих офіційних заходів у Польщі його дію відновлять.

«Він буде повернутий, і я про це говорив з керівництвом області. Призупинення малого прикордонного руху, на жаль, використали для не завжди чесних акцій. Але це не буде впливати на ситуацію з безвізовим режимом», - сказав Ян Томбінський.

Він також зазначив, що Україна виконала усі умови для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

«З боку європейських структур календар вже розписаний, коли Європейський парламент буде над цим працювати. На жовтневій сесії Європейського парламенту - негайно, після того Європейська рада буде приймати свої рішення. Вся інформація, яка до нас доходить, свідчить про те, що нема жодної загрози і буде прийнято позитивне рішення», - сказав Ян Томбінський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ