Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Процедуру введення платного входу в бювет Трускавця зупинено

Процедуру введення платного входу в бювет Трускавця зупинено. Про це повідомили в прес-службі міської ради Трускавця.

За таке рішення проголосували депутати Трускавецької міської ради 9 листопада.

Розглянули два схожі за змістом проекти рішень щодо стану родовищ мінеральних вод. Перше напрацювали міський голова спільно з депутатами, друге – ініціативна група представників громади курорту. Проекти  об’єднали і голосувати за кожен пункт окремо. 

Відтак, депутати зобов’язали ПрАТ «Трускавецькурорт» зупинити процедуру введення платного входу до бювету та укласти договори на придбання мінеральних вод з усіма санаторно-курортними закладами, приватними готелями і садибами, щоб усі користувачі надрами були у рівних умовах.

Чимало обурених висловлювань звучало на адресу тих, хто надають в оренду житло, але не платять туристичний збір. Зобов’язання щодо до цієї сплати стало окремим пунктом рішення.

На прохання ініціативної групи вирішили  надати відомості: про власників дозволів на користування природними ресурсами (та їх місце розташування) та заборонити у Трускавці рекламу однотипних курортів.

Що стосується заходів, які має вжити міська рада, Зокрема:

  • пропозицію відновити роботу КП «Трускавецька міська гідрогеологічна режимна експлуатаційна станція»,
  • звернутися до Державної служби геології та надр України за спеціальним дозволом на видобування мінеральної води,
  • звернутися до всіх користувачів надр в м. Трускавці розглянути питання про передачу майна свердловин мінеральної води до комунального підприємства "Трускавецька міська гідрогеологічна режимна експлуатаційна станція" для отримання спеціального дозволу на видобування надрами,
  • підготувати на затвердження міської програми "Гідрогеологічні дослідження та розвитку гідромінеральної бази курорту" та передбачити кошти на її фінансування у 2018році,
  • передбачити кошти у бюджеті міста на юридичний супровід та судовий збір у справі щодо повернення майна санаторно-курортних закладів у державну власність та власність громади міста.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ