Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом року 10 тис. львів’ян скористалося безкоштовною юридичною консультацією

За період 2011 року 10 тис. львів’ян скористалися безкоштовною юридичною допомогою в об’єднанні «Самопоміч». Про це сьогодні,1 листопада, під час брифінгу повідомила юрист-консульт «гарячої» лінії об’єднання «Самопоміч» Наталія Жук.

Для львів’ян працюють центри безкоштовної юридичної допомоги об’єднання «Самопоміч» в двох офісах. В центрі – центр правової інформації та консультації (пл. Ринок, 1, 115 каб.), а на Новому Львові – вул. Карбишева, 8.

Серед поширених проблем та питань, з якими звертаються до юридичних консультантів такі: Як оформити спадщину?Як приватизувати земельну ділянку за наявності на ній будівлі?Які пільги мають матері героїні?Що робити, коли не можеш виплачувати кредит?Що робити,якщо незаконно звільнили?

В центрі для львів’ян працює центр правової інформації та консультації (пл. Ринок, 1, 115 каб., з 12.00 до 16.00 год). Тут львів’яни можуть отримати консультацію з соціальних питань.

На вул. Карбишева, 8 можна отримати юридичну допомогу з житлово-комунальних, сімейних, соціальних питань. Також юридичну консультацію можна отримати і на гарячій лінії 297-1000

«Часто людина стикається з проблемою і губиться, особливо, якщо вона не має знайомих юристів, які можуть допомогти розібратися. Таких людей є багато і вони потребують допомоги. Часто правильна і вчасна консультація юриста може вирішити складну справу значно швидше. Тоді людина не втратить роки і не витрачатиме сил на судову тяганину. «Самопоміч»вже 7 років займається наданням юридичної допомоги. За цей час львів’яни отримали 65 тис. консультацій»,– зазначила Наталія Міхнова, керівник Об’єднання «Самопоміч».

«За 7 місяців роботи «Юридичної служби для львів’ян» до нас звернулось близько 3 тис. осіб. Близько 40% всіх відвідувачів, а саме 1057 осіб, звертаються з соціальними питаннями: соціальних виплат і їх недоплати, зокрема, дітям війни, інвалідам та учасникам бойових дій, чорнобильцям. Правову допомогу надають юристи Центру у формі письмових та усних консультацій, написання позовних заяв, скарг, звернень та інших процесуальних документів, а також у дистанційному веденні справ в суді», - каже Дмитро Стельмащук, юрист «Юридичної служби для львів’ян».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ