Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Надзвичайні події

Провалля на Львівщині: депутати послухають директора «Полімінералу»

Завтра, 25 жовтня, під час засідання позачергової сесія Львівської обласної ради депутати мають намір заслухати інформацію щодо ситуації, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал». Питання винесене у порядок денний позачергової сесії, передає Гал-інфо.
Фото Володимира Васюти.

Депутати заслухають з цього питання одразу п’ять доповідачів. Серед них і директор ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» В. Коваль.

Загроза техногенної катастрофи на Львівщині: депутати хочуть урядову комісію

Окрім нього, доповідатимуть: І. Гримак – заступник голови Львівської обласної державної адміністрації; Р. Гречаник – директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації; М. Копач – начальник Регіонального відділення Фонду держмайна України по Львівській області; Р. Кандибор – начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

В оприлюдненому на сайті Львівської обласної ради проекті рішення за підсумками заслуховування інформації щодо ситуації, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» з урахуванням висновку постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, Львівській облраді взяти інформацію до відома.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 30 вересня на Львівщині стався обвал карстової породи. Це відбувся на території с. Модричі, Дрогобицького району. В результаті утворення карстового провалля між містами Трускавець та Стебник Дрогобицького району пошкоджено дві опори лінії електропередач 35 кВ. Електропостачання населення забезпечено по резервній схемі. Відстань від карстового провалля до дороги становить 300 м та до найближчих будівель 800 - 900 м.

Постраждалих внаслідок події немає.

Провалля сформувалося внаслідок землетрусу у 2,8 бали за школою. Обвал в зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» стався ще й через те, що підприємство не виконало приписів щодо уникнення небезпеки.

Провалля на Львівщині може збільшитись. Проблему роками ігнорували

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, депутати Львівщини на сесії 10 жовтня виділили 1 млн 483 тис. грн на моніторингові дослідження в межах території гірничого відводу шахтних полів рудників № 1 і № 2 Стебницького калійного родовища та території дамб хвостосховищ.

Голова Львівської облради Олександр Ганущини наголосив, що депутати тричі голосували за відповідні звернення та привертали увагу до цієї проблеми. Тоді ж він зазначив, що це питання будуть розглядати ширше за участі керівництва підприємства. Найперше, за його словами, потрібно провести дослідження. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ