Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Провалля на Львівщині: влада готується до найгіршого сценарію

Якщо не почати вже виконувати протиаварійні заходи на ділянці, де стався обвал карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», то може статися обвал рудника №1. Про це сьогодні, 25 жовтня, під час засідання сесії Львівської обласної ради заявила заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За її словами, у зону ризику потрапляють: місто Стебник, с. Модничі та інші навколишні сільські поселення.

Також під загрозою інфраструктура, зокрема автодорога. Пропонується збудувати 4 км дороги в об'їзд небезпечної ділянки - через Стебник.

Також є загроза, що Трускавець залишиться без електроенергії у випадку нового обвалу.

"Одна лінія вже зруйнована, дві інші лінії - під загрозою. Потужності буде не вистачати, щоб забезпечити Трускавець електроенергією взимку. Щоб вберегти та відновити інфраструктуру, яка забезпечує Дрогобицький район, потрібно 214 млн грн", - сказала Гримак.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 30 вересня на Львівщині стався обвал карстової породи. Це відбувся на території с. Модричі, Дрогобицького району. В результаті утворення карстового провалля між містами Трускавець та Стебник Дрогобицького району пошкоджено дві опори лінії електропередач 35 кВ. Електропостачання населення забезпечено по резервній схемі. Відстань від карстового провалля до дороги становить 300 м та до найближчих будівель 800 - 900 м.

Постраждалих внаслідок події не було.

Провалля сформувалося внаслідок землетрусу у 2,8 бала. Обвал в зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» стався ще й через те, що підприємство не виконало приписів щодо уникнення небезпеки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ