Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Провайдерів зобов’язали вказувати мінімальну інтернет-швидкість

З Нового року українські користувачі всесвітньої мережі отримають підставу вимагати у телеком-операторів якіснішого обслуговування, - НВ.

З 1 січня 2017 року в договорах із користувачами українські провайдери вказуватимуть мінімальну швидкість інтернет-з’єднання. Відповідне рішення прийняла Національна комісія регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) 23 серпня цього року. Його зареєструвало Міністерство юстиції, а Офіційний вісник України надрукував у сьогоднішньому числі.

Нововведення стосується компаній, які надають стаціонарний доступ до інтернету. Мобільні оператори зобов’язані вказувати розрахункову максимальну швидкість з’єднання. Своїм рішенням НКРЗІ намагається вивести з ринку нелегальних провайдерів. Комісія вказала, що заключати договори мають право лише ті підприємства, які внесли свої дані до відповідного державного реєстру.

Відомство дало телеком-операторам кілька місяців для того, щоби підготуватися для нововведення та внести зміни до договорів із користувачами. Провайдери критично сприйняли ініціативу НКРЗІ, заявивши, що в такому мінливому середовищі, як інтернет, гарантувати швидкість неможливо. Голова Нацкомісії Олександр Животовський запевнив, що подібні зміни потрібні і вони принесуть користь як споживачам, так і ринку загалом.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ