Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проведення фінансово-банківського дня було фактично зірвано

Сьогодні, 23 лютого, в парламенті було фактично зірвано проведення фінансово-банківського дня. Депутати спромоглися прийняти за основу лише законопроект про спрощення капіталізації та злиття банків (№6010). Про це повідомив Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.

«Фінансовий день майже провалено. Обіцяли розпочати із самого ранку. Але дійшли до обговорення проектів нашого комітету лише після обіду. Коли владі потрібно провести якісь законопроекти, то депутатів зганяють до зали у будь-якій спосіб. Очевидно, і тиском, і погрозами. І про це свідчить сьогоднішнє голосування за законопроект про диктаторські повноваження для прокуратури та намагання відновити податкову поліцію. Але коли йдеться про важливі реформи фінансової системи, які вплинуть на розвиток усієї економіки та на життя кожного громадянина, у залі практично немає депутатів. Це ганьба!», – наголосив Сергій Рибалка.

Він підкреслив, що, не зважаючи на актуальність цього важливого законопроекту, в парламенті ледь вистачило голосів на його підтримку. За словами голови фінансового комітету, документом пропонується зберегти малі та середні банки і дати банківськім установам можливості вийти з кризи.

«А це можливість уникнути продовження «банкопадної» паніки, це питання збереження грошей людей та підприємств. І, незважаючи на підтримку усіх фракцій, банків та Національного банку, на жаль, вдалося ухвалити цей документ лише за основу. Але ми зробимо усе можливе, щоб найшвидше доопрацювати його та ухвалити у другому читанні та вцілому. І дати малим та середнім банкам можливості для виживання», – сказав Сергій Рибалка.

Він також додав, що ще один законопроект, який встигли розглянути в рамках фінансового-банківського дня – це проект про ломбарди, але на його підтримку не вистачило голосів. Народний депутат заявив, що документ не вдалося ухвалити через втручання ломбардного лобі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ