Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Прожитковий мінімум хочуть "відв’язати" від мінімальної зарплати

Міністр соціальної політики України Андрій Рева виступає за скасування прив'язки мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму, - Економічна правда.

Рева заявив, що в Україні відбувається незначне підвищення прожиткового мінімуму, після чого підвищується мінімальна зарплата бюджетників, і лише потім – зарплата в приватному секторі, тоді як ситуація має бути протилежною.

За словами міністра, співголови Групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні Іван Міклош і Лешек Бальцерович звертають увагу українського уряду на те, що у всьому світі державний сектор наздоганяє приватний за рівнем мінімальних зарплат, а не навпаки.

"Вони радять відокремити прожитковий мінімум від мінімальної зарплати і підняти її законодавчо. Нехай мінімальна зарплата сьогодні буде не 1 450 тис. грн., а 2-3 тис. грн. Хочеш – не хочеш, а приватному сектору доведеться піднімати зарплати. Відповідно, ми отримаємо додатковий ресурс, який витратимо на підвищення зарплат у бюджетній сфері", - сказав міністр.

Він зазначив, що саме так робили у Словаччині та Польщі.

Також Рева додав, що Мінсоцполітики спільно з Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України розробляють заходи, що мають забезпечити легалізацію зарплат.

"Думаю, протягом літа ми її завершимо і внесемо до Верховної Ради пакет пропозицій, щоб разом із бюджетом на 2017 рік їх розглянути", - повідомив міністр.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ