Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

При перетині кордону вантаж ламінату „подешевшав” утричі

У нашу державу прямував вантаж ламінованого покриття для підлоги, при чому його вартість намагалися знизити втричі, - повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ДМСУ.
Згідно з товаросупровідними документами, на митний пост „Чоп-залізничний” Чопської митниці з Угорщини надійшов вантажний вагон з 55,7 тонни ламінованих плит для покриття підлоги. Відправило ламінат вартістю 41 771 євро до Узбекистану австрійське підприємство.
Однак угорська фірма-експедитор, яка займалася перевезенням, відкликала вагон на сусідню залізничну станцію Захонь ще до початку митного оформлення. А кілька днів тому знову відправила його у Чоп з тим же вантажем і залізничною накладною. Змінився тільки рахунок – у ньому була вказана зовсім інша фірма-відправник, а вартість ламінату дивним чином знизилася майже втричі і становила вже 12 480 доларів США. Таке різке „здешевлення” викликало підозри митників, то ж було прийнято рішення про проведення поглибленого огляду вантажу та вивчення товаросупровідних документів.
У ході перевірки, до якої залучили фахівців Закарпатської Торгово-промислової палати, митники встановили, що вищезазначений вантаж є ламінованим покриттям для підлоги австрійського виробництва і згідно з експертним висновком коштує 249 618 гривень. Ця сума майже ідентична заявленій в документах, які були податні для митного оформлення під час першого перетину кордону.
Таким чином як підставу для переміщення через митний кордон України вантажу підприємці подали документи, у яких вартість товару суттєво занижена. А оскільки такі дії мають ознаки порушення митних правил, складено відповідний протокол, а ламінат вилучено до рішення суду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ