Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При вступі буде більше математики та іноземної мови

У цьому році, на відміну від попереднього, Міністерство освіти і науки чітко вказало вишам, з яких предметів потрібно вимагати від абітурієнта сертифікати ЗНО при вступі на кожну спеціальність. У минулому році виші це вирішували — головне, щоб у переліку предметів була українська мова. Про це у своїй статті для DT.UA пише Оксана Онищенко.

Автор зазначає, що є досить несподівані пропозиції. Наприклад, філологи повинні здавати, крім української мови та історії, іноземну мову або географію.

У той же час юристи і журналісти третім предметом будуть вибирати математику чи іноземну.

"Математика — це основний предмет ЗНО, націлений на формування системного логічного мислення", - вважаєОлег Шаров, директор департаменту вищої освіти МОН та один з керівників робочої групи, яка працювала над Умовами прийому-2018.

Разом з тим на деякі спеціальності, для яких важливе значення має фізика (наприклад, енергетика, електротехніка, радіоелектроніка) або хімія (наприклад, хімічні технології), ці предмети не є обов'язковими, вони даються на вибір: або фізика, або іноземна; або хімія або математика.

А ось для контрактників перелік предметів для вступу визначає сам виш.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ