Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Причиною отруєння у Стрию могли стати копченості з Італії

У інфекційному відділенні Стрийської міської лікарні перебуває 15 осіб, які святкували день народження в міському кафе , – повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

Починаючи з 20 години 13.09.11року у інфекційне відділення Стрийської міської лікарні почали поступати мешканці м.Стрия, які напередодні брали участь у святкуванні дня народження в кафе «Опал» м.Стрия Львівської області. У святкуванні брали участь 35 осіб, з них 15 дітей.

Станом на 17.30 год. 14.09.2011 р. в інфекційний стаціонар госпіталізовано з вогнища інфекції 14 осіб, в т. ч. 8 дітей. Всі пацієнти знаходились у стані середньої важкості. Попередній діагноз госпіталізованих пацієнтів - гостра кишкова інфекція. Станом на 10.00 15.09.2011року госпіталізовано ще одну особу із вогнища. Таким чином в інфекційному відділенні перебуває 15 осіб, в т. ч. 8 дітей.

Загальний стан 14 хворих(з них 8 дітей) стабілізований, легкого ступеня важкості. Одна особа перебуває в стані середньої важкості.

Проведено комплекс клініко-лабораторних обстежень, здійснюється медикаментозне лікування відповідно до клінічних протоколів МОЗ України.

Необхідними медичними препаратами і дієтичним харчуванням усі хворі забезпечені у повному обсязі.

Для надання практичної консультативної допомоги у м.Стрий виїхала бригада фахівців у складі зав.відділенням гігієни харчування обласної СЕС та лікаря-інфекціоніста-консультанта Львівської обласної інфекційної лікарні.

Фахівцями держсанепідслужби м.Стрий проводиться перевірка кафе «Опал». З метою виявлення захворілих осіб на дому, триває поквартирний обхід з медичним обстеженням осіб, що брали участь у святкуванні. З ними також проводиться освітня робота щодо дотримання правил особистої гігієни.

Ймовірною причиною захворювання можуть бути продукти, що могли викликати ГКІ – вживання під час святкування копчених ковбасних виробів, у т.ч. привезених з Італії, салат з крабових паличок з майонезом, кремових виробів (торт домашнього приготування), ікра червона, молочний коктейль.

Протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ