Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Причини вибуху на шахті "Степова" встановить комісія, - Синютка

Причини та винних у вибуху на шахті "Степова", що у селі Глухів Сокальського району, встановить спеціальна комісія. Про це сьогодні, 2 березня, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, перебуваючи на місці трагедії у Сокальському районі.

"За попередніми висновками, на шахті відбувся спалах метану. Проте, що стало безпосередньою причиною вибуху, а також винних осіб, які будуть притягнуті до відповідальності, встановить комісія. Вона і надасть кінцеві висновки", - зазначив голова ОДА.

За його словами, 8 гірників загинули, ще 14 перебувають із різними ступенями опіків у лікарні. "Ми можемо стверджувати про 8 летальних випадків. Наймолодшому із загиблих було 19 років, а найстаршому – 42. Серед них – начальник дільниці, гірничий майстер та 6 шахтарів, - зазначив Олег Синютка. - Ще 14 шахтарів перебувають в опіковому відділенні Червоноградської лікарні. Їх загальний стан середньої важкості. За необхідності ми готові забезпечити гірникам лікування від опіків закордоном".

Очільник Львівщини наголосив, що на шахті "Степова" здійснювались роботи із відкриття нової лави для збільшення обсягів видобутку. З його слів, усі шахтарі вже підняті на поверхню, руйнувань в середині шахти не виявлено. На момент вибуху у шахті було понад 100 гірників.

Як писало Гал-інфо, 3 березня оголошено Днем жалоби.

Додамо, за фактом вибуху на «Степовій» порушили кримінальну справу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ