Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Придбати вакцини від грипу можна лише за наявності термоконтейнера, - МОЗ

Всі громадяни можуть придбати вакцини від грипу лише за умови наявності в них термоконтейнера з холодоелементами. Тому що зберігання вакцин здійснюється з дотриманням "холодового ланцюга", що забезпечує зберігання первинної якості препаратів, повідомила прес-служба МОЗ України.

Вакцини, що зберігались в умовах порушення "холодового ланцюга", не можуть бути використані і підлягають знищенню. 

Кожна доза супроводжується інструкцією про застосування вакцин українською мовою, та обов’язково видається касовий чек з датою та годиною продажу. 

Відповідальний за продаж в аптеці вакцин працівник зобов'язаний пояснити покупцю умови зберігання вакцини і необхідність проведення вакцинації лише в лікувально-профілактичному закладі.

Нагадуємо, що до реалізації через аптечну мережу дозволяються лише вакцини, які зареєстровані в Україні і мають висновок про відповідність медичного імунобіологічного препарату показникам якості, виданий МОЗ України на кожну серію вакцини. 

Придбана вакцина дозволена до застосування в кабінетах щеплення лікувально-профілактичних закладів при дотриманні умов зберігання і санітарно-гігієнічних вимог. 

Вакцинацію проводять відповідно до інструкції із застосування вакцини. 

Перед щепленням обов’язково проводиться медичний огляд лікарем. При виявленні негативних змін у стані здоров’я особи призначається додаткове медичне обстеження згідно з чинними протоколами надання медичної допомоги особам відповідно до медичних показань. 

Після проведення профілактичного щеплення повинно бути забезпечене медичне спостереження протягом терміну, визначеного інструкцією про застосування відповідної вакцини. Якщо в інструкції про застосування вакцини не вказано термін спостереження, особа, якій було проведено щеплення, повинна перебувати під наглядом медичного працівника не менше 30 хвилин після вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ