Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Приїжджих ромів спровадили зі Львова

Протягом останнього тижня у Львові громадян ромської національності, які масово жебракували та вчиняли інші правопорушення, значно поменшало. Громадяни мали б це помітити. Про це 29 липня в інтерв’ю НТА (програма "Наголос з Наталкою Струк) повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа.

За його словами, з таким явищем – коли роми жебракують, залучаючи до цього дітей, складно боротися через недосконале законодавство. Мовляв, затримують дітей, яких потім відпускають назад до тих самих батьків. На батьків пишуть справи, передають їх до суду, але суді до таких підсудних ставляться поблажливо. Особливо коли йдеться про вагітних жінок, а це частий випадок. Словом, минає короткий час і затримані знову повертаються до свого ремесла. То чи варто город городити.

Щодо конкретної ситуації у Львові, то за словами Валерія Середи, з ромами провели профілактичні заходи. «Спілкувалися, пропонували їм покинути територію Львівщини», - пояснив суть цих заходів Валерій Середа.

За його словами, це були приїжджі роми.

То були не місцеві роми, приїжджі, наші (львівські) роми таким не займаються, вони здебільшого займаються бізнесом, «малим бізнесом", - сказав Володимир Середа. 

Нагадаємо, що останнім часом центр Львова якось заполонили строкаті гурти циган. Переважно це були жінки із дітьми і підлітками, вони відкрито старцювали та  грабували львів’ян та туристів. ЗМІ зарясніли заголовками "Львів перетворюється у циганський табір" з підзаголовками типу  "Дай гривню, бо плюну в каву". Депутати Львівської міської ради були змушені закликали поліцію та міського голову Львова Андрія Садового навести лад у місті.   

Фото - antikor.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ