Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Прикордонники планують передати Саакашвілі Польщі

Працівники Держприкордонслужби планують забрати документи і відправити назад до Польщі екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби генерал-лейтенант Василь Серватюк в ефірі UMN, - повідомив Леополіс.

Зокрема, у повідомленні сказано: «Відповідно до законів України, Конституції, закон про прикордонний контроль визначає, що єдиним документом для перетину кордону є дійсний документ. Це можуть бути самі різні документи. Для громадян України це паспорт України, закордонний паспорт і зараз додали біометричний паспорт», – сказав він.

«На сьогодні громадянин Саакашвілі має на руках кілька українських паспортів. Внутрішній паспорт і два закордонних. Відповідно до рішення уповноваженого державного органу ці паспорти визнані не дійсними і державна прикордонна служба України має доручення на вилучення цього паспорта. Вилучаємо паспорт, оформляємо відповідні документи і повертає на територію держави, з якої він прибув», – додав він.

Натомість Польща, за словами Серватюка, повинна прийняти Саакашвілі з довідкою про вилучення документів.

Додамо, що раніше Саакашвілі планував перетнути кордон з Україною у КПП "Краківець",  де його однодумці розгорнули цілий табір, щоб підтримати і зустріти свого лідера.  Згодом Саакашвілі змінив плани та намагався прибути в україні на "Інтерсіті", однак рух поїзда заблокувала "Українська залізниця". У цей час Саакашвілі пробує дістатись в Україну через КПП Медика-Шегині. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ