Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Прикордонники спільно із СБУ затримали друга Гіві та Мотороли

Прикордонники затримали полковника РФ Гратова Валерія, якого російські спецслужби планували зробити "заступником міністра держбезпеки ПМР. Про це повідомив речник ДПСУ Олег Слободян у Facebook.

Прикордонники затримали полковника РФ Гратова Валерія 1952 року народження, якого російські спецслужби планували зробити "заступником міністра держбезпеки ПМР. Затриманого прикордонники передали співробітникам СБУ.

За словами речника ситуація мала місце ще на початку червня. Близько опівночі на виїзд з України прибув громадянин України Войтенко Валерій Георгійович, 54 року народження, який пред'явив для контролю загальногромадський паспорт громадянина України. 

"Під час контролю другої лінії у старшого зміни прикордонних нарядів виникли сумніви щодо мети поїздки даного громадянина (він надав телеграму з ПМР про тяжкий стан здоров'я його матері та плутався з даними свого паспорта). Для детального опитування підозрілого громадянина в пункт пропуску прибули офіцери оперативних підрозділів Держприкордонслужби. Чоловікові запропонували показати вміст кишень та багажу. Дещо пручаючись останній таки дістав з кишень мобільний телефон (слайдер) на якому знаходились фото з сепаратистських мітингів, гроші, автобусні квитки", - йдеться в повідомленні.

Згодом було вилучено аркуш паперу з установчими даними та телефонами перших осіб ПМР та людей з РФ, орден "Червона зірка", смартфон, флеш-носії інформації (на них виявлені фотографії затриманого з терористами "Моторола", "Гіві", Захарченко; відео обстрілів української території; агітаційні матеріали "ДНР" та "ЛНР"; фото з місць бойових дій з Дебальцево, Донецький аеропорт, Горловка, Сніжне, Іловайськ; документи службової документації за його підписом; методичні матеріали щодо проведення розвідувально-диверсійних заходів та багато іншої цікавої інформації).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ