Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикордонники заявили, що готові до безвізу

Завтра громадяни України почнуть перетинати кордон в рамках безвізового режиму. Державна прикордонна служба повністю готова до дії нових правил. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зазначимо, що в рамках лібералізації візового режиму у спільних заходах із співробітниками Держприкордонслужби беруть участь представники Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX, а саме спеціалісти зі Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви. 

З сьогоднішнього дня іноземні експерти перебуватимуть у пунктах пропуску для авіаційного сполучення: «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Львів» та автомобільного: «Тиса», «Лужанка», «Ужгород», «Ягодин», «Краковець», «Рава-Руська» та «Порубне».

Варто також зауважити, що для уникнення можливих непорозумінь під час перетину кордону співробітники Держприкордонслужби, як і іноземні експерти, у разі потреби нададуть вичерпну консультативну допомогу.

Для зручного та безперешкодного перетину державного кордону на всіх напрямках облаштовано понад 1300 робочих місць, які  оснащено приладами біометричного контролю.  

Також для підтримання ритмічності пропускних операцій на кордоні з ЄС основні пункти пропуску посилено прикордонними нарядами та доукомплектовано персоналом. Крім того, запроваджено посилений режим служби, у тому числі із залученням резервів. 

Співробітники Держприкордонслужби радо вітають громадян України та забезпечать комфорт і безпеку перетину державного кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ