Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Приміщення облради у Львові взяли штурмом

Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
1/16
Пікетувальники увірвалися в сесійну залу Львівської облради. Поліція стримувала їх на вході до Львівської обласної ради, але кільком десяткам людей вдалося прорватися всередину. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Люди з символікою ВО «Свобода» та Правого сектора, у футболках "Національного корпусу" розпилили в невідомий газ, там зараз важко дихати. Також вони закидали приміщення димовими шашками, в залах облради стоїть пелена диму.

Трансляція сесії припинена, голова облради Олександр Ганущин оголосив перерву. Протестувальники разом з депутатами зачинилися в залі. Серед них багато підлітків, близько трьох десятків. Вони вдягнуті у футболки з написами «Національна дружина» і називають себе представниками націоналістичних організацій. Серед них багато російськомовних.

Мета акції до кінця не зрозуміла.  Перед тим під стінами Львівської облради відбувалася акція протесту під прапорами «Свободи» і Правого сектора з вимогою до депутатів проголосувати звернення до органів влади щодо "амністії патріотів, мораторій на землю та націоналізацію російського капіталу". Депутатам дали час до 13.30. Згодом відбувся штурм.

Зазвичай Львівська облрада голосує звернення і заяви наприкінці засідання після завершення роботи над порядком денним. 

Приїхала швидка. В одного пікетувальника розбитий ніс. Зали і коридори облради заповнені димом. Водночас молоді хлопці спортивної статури не перешкоджають роботі журналістів. 

Натомість захоплена президія Львівської облради. Кілька депутатів все ще у залі. 

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк в коментарі журналістам повідомив, що Львівська облрада готова була підтримати звернення після того, як розгляне програму соціально-економічного розвитку. Він назвав події в раді провокацією і повідомив, що, ймовірно, сесія не продовжить роботу, оскільки більшість депутатів відсутні. 

Станом на 14.00 протестувальники залишили сесійну залу, але все ще перебувають в коридорах облради. Голова облради оголосив перерву в роботі сесії. Ймовірно, сьогодні депутати вже не зберуться. 

Внаслідок задимлення одній з журналісток знадобилася медична допомога. 

Як повідомила речник ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, на місці подій працює слідчо-оперативна група, вилучають докази. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом хуліганства.

Пікетувальники водночас розташувалися в стінах облради.

На 16.00 запланований брифінг голови облради Олександра Ганущина. 

З`явилася інформація про розтяжку, яку начебто виявили в приміщення облради. Однак поліція її не підтвердила.

На місці присутні керівники Нацполції Львівщини. Втім, самого голови, Валерія Середи, немає. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ