Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Приміщення, яке мало б бути соціальним хостелом для військових у Львові, піде з молотка

У травні цього року ГО «Союз Ветеранів Десанту» виступив з ініціативою створення у центрі Львова на пл. Міцкевича, 6 першого соціального хостелу для військовослужбовців. Однак ініціативу бійців АТО не підтримали чиновники Львівської міської ради. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Фейсбук ГО «Союзу Ветеранів Десанту».

Будинок на пл. А. Міцкевича, 6. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Ініціатива створення соціального хостелу для військових з’явилася тоді, коли  голова ГО «Союз ветеранів десанту» Сергій Сень побачив як бійці, очікуючи на свої потяги, змушені ночувати просто на вокзалі у Львові.

Десантники хочуть відкрити у Львові військовий хостел

Окрім того, дуже багато військових приїздять до Львова, адже тут розміщений військовий госпіталь Західного регіону, тут бійці проходять військово-лікарську комісію, окрім того, є Яворівський полігон.

«Десантники мали сили, можливість та підтримку меценатів для організації такого соціального хостелу для військових. Однак, більше місяця тому, комісія при управлінні комунального майна проголосувала проти надання десантникам приміщення на пл. Міцкевича, 6 для організації там соціального хостелу для військових. Додамо, що таку ініціативу підтримували не лише військові та командування, але й начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда», - йдеться у повідомленні.

Однак, чиновники Львівської міської ради виступила проти цього. Як аргументувала начальник управління комунальної власності у Львівській міськраді Інна Свистун, «ця площа є комерційна, тому її варто виставити на аукціон».

Львівська мерія не хоче давати приміщення в центрі Львова для військового хостелу

Тому комісія, більшість у якій мають чиновники та депутати від «Самопомочі», вирішила виставити приміщення на пл. Міцкевича, 6 (площа близько 300 кв.м.) на аукціон.

У повідомленні також вказано, що голові міжфракційної групи з питань АТО у Львівській міськраді Віталію Свінціцькому вдалося досягнути того, щоб кошти, які будуть виручені на аукціоні за це приміщення, направили на будівництво будинку для учасників АТО на вул. Під Голоском. Стартова ціна – щонайменше 10 млн грн.

Окрім того, мерія запропонувала міському Центру надання послуг учасникам бойових дій розробити положення щодо організації соціального військового хостелу на базі готелю «Власта».

Четвертий поверх на пл. Міцкевича, 6. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Варто зауважити, що саме на пл. Міцкевича, 6 розміщений офіс «Самопомочі».

«Самопоміч» заборгувала більше як 366 тис грн. за оренду приміщення в центрі Львова

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, «Самопоміч» орендує приміщення 5-го поверху на пл. Міцкевича, 6/7. ГО «Самопоміч» заборгувала за оренду більше як 366 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ