Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Приватбанк може очолити німець

Директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж рекомендує на посаду голови Приватбанку Райнера Мюллера-Ханке. Про це інформує Економічна правда.

Наглядова рада банку 20 липня може прийняти відставку Шлапака з 24 липня і визначити виконуючого обов'язки голови правління.

Ймовірно, банк тимчасово очолить заступник голови правління Галина Пахачук.

Підбором кандидатів на пост нового голови правління Приватбанку займається рекрутингове агенство, термін відбору кандидата - два тижні, а значить, нового голову банку наглядова рада Приватбанку може призначити вже у кінці липня.

Його будуть відбирати із запропонованих агентством кандидатур.

При відсутності українських претендентів, пост голови правління може посісти німецький банкір Райнер Мюллер-Ханке.

Зараз Райнер Мюллер є членом рад FinComBank (Молдова) і азербайджанського AccessBank. Має ступінь магістра з економіки Вільного Університету Берліна (Freie Universität Berlin), навчався на економіста в університетах Гейдельберга і Мадрида.

В Україні він уже працював генеральним директором Swedbank у 2009-2013 роках. Він має більш ніж десятирічний досвід в сфері банкінгу в країнах Центральної та Східної Європи.

Повний перелік претендентів невідомий, але ніхто з українських фінансистів публічно не виявляв бажання очолити Приватбанк. Потенційні претенденти бояться складнощів, які можуть виникнути на новому місці роботи.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ