Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Приватизація комунальних друкарень може утруднити місцеві вибори – Ганущин

Проведення місцевих виборів можна суттєво утруднити, якщо приватизовувати обласне майно без урахування всіх обставин, вважає депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин, – повідомила прес-служба ЛКО НРУ.

 

Згідно інформації з президії  обласної ради, озвученої головою ЛОР Мирославом Сеником, облрада має намір виставити на приватизацію Львівську обласну книжкову друкарню, що на вул. Пекарській,11 у Львові. 25 березня 2010 року питання внесення у перелік для приватизації Львівської обласної книжкової друкарні більшістю голосів підтримала також депутатська комісія з питань комунального майна і приватизації.

 

Окрему думку з даного питання висловив і депутат обласної ради Олександр Ганущин. Свого часу Львівська облрада, розглядаючи питання приватизації обласних поліграфічних підприємств, визначила базові друкарні, де у виборчий період повинні друкувати бюлетені.

 

Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради  Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» ще донедавна передбачав, що виборчі комісії забезпечують виготовлення державними та комунальними поліграфічними підприємствами виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах. Лише 14 березня 2006 року до Закону внесено правку, яка виключила слова «державними та комунальними».

 

Однак, проект Виборчого кодексу України, зареєстрований у Верховній Раді, відповідно до п. 4 ст. 222 передбачає, що головна виборча комісія місцевих виборів забезпечує не пізніш як за сім днів до дня голосування виготовлення виборчих бюлетенів для місцевих виборів визначеним відповідною комісією державним або комунальним поліграфічним підприємством на підставі укладеної угоди.

 

У разі затвердження даного проекту Виборчого кодексу слід враховувати необхідність друку величезної кількості бюлетенів на державних чи комунальних підприємствах Львівщини в процесі проведення місцевих виборів. Беручи до уваги, що на Львівщині є 731 місцева рада та враховуючи, що на рівні сіл і селищ депутатів обирають в одномандатних округах, на кожен з яких повинні бути виготовлені окремі бюлетені. Таким чином, кількість лише видів бюлетенів, які мають бути надруковані на підприємствах державної і комунальної форм власності, буде перевищувати 15 000, не кажучи вже про тираж.

 

Окрім цього, на думку пана Ганущина, у випадку прийняття вищезгаданого проекту Виборчого кодексу, слід взяти до уваги, що мажоритарна система буде присутня і на рівні всіх міст, що додатково позначиться на кількості видів бюлетенів.

 

«Приймаючи рішення про продаж обласного майна необдумано, депутати можуть зробити ведмежу послугу самі собі та своїм колегам, що матимуть наміри балотуватись до місцевих рад. Тому, приватизацію слід здійснювати лише з урахуванням всіх обставин», - переконаний депутат обласної ради Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ