Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Привітати театр імені М. Заньковецької приїхали гості з Києва

Привітати зі 100-річчям Національний театр ім. Марії Заньковецької у Львів приїхали гості з Києва. Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки привіз дві вистави.

Як зазначив в коментарі Гал-інфо, художній керівник Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки Михайло Резнікович: 

"Я пам'ятаю театр (ред. ім. М.Заньковецької) вже 55-60 років, це великий театр людського ансамблю, який знають не лише по всій Україні, а й набагато далі. І я сподіваюсь, що він зостався і буде таким завжди".

Вчора, 15 листопада, глядачі мали змогу переглянути виставу за мотивми художнього фільму "Останній урок" (Франція).

Звичайна школа, можливо, десь у Берліні (або в густонаселеній Рурській області Німеччини), в одному з районів компактного проживання мігрантів і постмігрантів зі Сходу. Звичайний клас. Звичайний урок німецької літератури на тему "Твори Фрідріха Шиллера". Звичне тотальне незнання суті предмету - прикмета часу будь-якої звичайної школи в будь-якій країні, - на тлі поведінкової розбещеності учнів, що межує з непристойністю.

Вистава як експериментальна робота поставлена на Новій сцені Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки за участю заслуженої артистки театру Наталії ШЕВЧЕНКО і студентів акторського факультету Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого (курс професора Михайла Резніковича).

Сьогодні буде представлена сценічна версія театру за мотивами однойменної комедії та прозою Івана Тургенєва "Нахлібник".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ