Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Призначення Лютого є оптимальним, - МВС

Керівництво Національної поліції України вважає призначення Валерія Лютого на посаду начальника черкаської поліції оптимальним кадровим рішенням.

Про це речник МВС Артем Шевченко заявив у коментарі каналу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Давайте спробуємо дати людині шанс попрацювати. Керівництво Нацполіції переконане, що це буде ефективний крок, і він (Лютий. - Ред.) впорається з Черкащиною з точки зору боротьби зі злочинністю і з криміналом", - сказав Шевченко.

Він нагадав, що Черкащина вже довгий час залишається без головного поліцейського, що негативно впливає на криміногенну ситуацію в регіоні.

За словами Шевченка, після призначення Лютого в листопаді керівництво Нацполіції спілкувалося з громадськістю, переконуючи у відсутності реальних зауважень до його кандидатури. Якщо ж виявиться, що новий начальник ГУ НП не може впоратися з покладеними на нього обов'язками, громада зможе висловити йому недовіру, підкреслив Шевченко.

"Я хочу нагадати, що нинішній закон про Нацполіцію передбачає таку радикальну, революційну норму, як висловлення громадою території у вигляді обласної ради недовіри керівнику територіального органу Нацполіції, якщо, на думку громади, він не справляється або діє не у той спосіб, як хоче цього громада, в данному випадку - облрада. Закон про Нацполіцію передбачає можливість висловити недовіру і впливати реально на посаду начальника Головного управління Нацполіції в області. Якщо ваші перестороги реальні і вони підтвердяться, такий механізм є", - наголосив речник МВС.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 24 грудня, в.о. керівника Нацполіції Вадим Троян представив особовому складу Черкаського ГУ НП Валерія Лютого як начальника управління. У листопаді активісти низки громадських організацій і представники політичних сил протестували проти цього призначення та вимагали проведення прозорого конкурсу на посаду. Після цього керівництво МВС та Нацполіції ухвалило рішення про призупинення призначення для консультацій з громадськістю.

Валерій Лютий (1961 р.н.) працював в органах внутрішніх справ з 1985 року до виходу на пенсію у 2010-му. Після цього був радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань транспорту, а у 2015 році Лютий очолив поліцію Кривого Рогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ